مشاور برندینگ یا مشاور برندسازی
در حوزه برندینگ یا برندسازی، بسیاری از افراد و شرکت ها به عنوان مشاوران برندینگ شناخته می شوند. اما بسته به نوع کاری و اهداف شما، مشاور برندینگ مناسب ممکن است متفاوت باشد. برای پیدا کردن مشاور برندینگ مناسب برای شما، بهتر است ابتدا بررسی کنید که کدام شرکت ها و مشاوران در حوزه برندینگ با موضوعاتی که به آن ها نیاز دارید، تخصص دارند و سپس با آن ها تماس بگیرید و در مورد نیازهای خود صحبت کنید.
تفاوت مشاور کسب و کار و مشاور برندینگ؟
مشاور کسب و کار و مشاور برندینگ دو حوزه متفاوت در حوزه مشاوره است.
مشاور کسب و کار به شما کمک می کند تا بتوانید بهترین راهبردها و راهکارهای کسب و کار را شناسایی کرده و اجرا کنید. این شامل توسعه محصول، تعیین بازار هدف، تعیین قیمت، بازاریابی و فروش و سایر امور مربوط به راهبردهای کسب و کار است.
اما مشاور برندینگ به شما کمک می کند تا شناخت و شناسایی برند خود را بهتر کنید. او با شما در زمینه انتخاب نام، لوگو، تعریف ماموریت و ارزش های برند کار می کند. همچنین، مشاور برندینگ به شما کمک می کند تا استراتژی های مناسبی برای بهبود و تقویت برند خود در بازار و درک بهتر مشتریان تدوین کنید.
چگونه بهترین مشاور برندینگ را انتخاب کنیم؟
انتخاب بهترین مشاور برندینگ برای شما ممکن است کاری کمی پیچیده باشد، اما با توجه به چند نکته می توانید بهترین تصمیم را بگیرید:
مشاور برندینگ را تحقیق کنید
به دنبال مشاور برندینگ در حوزه کسب و کار خود بگردید و وب سایت هایشان را بررسی کنید. همچنین، بررسی نمونه کارهایشان نیز می تواند به شما در انتخاب مشاور مناسب کمک کند.
تجربه برندسازی موفق
مشاور برندینگ را که انتخاب می کنید، باید تجربه کافی در حوزه برندینگ داشته باشد. بهتر است بررسی کنید که این مشاور چندین سال در حوزه برندینگ فعالیت داشته است و تجربه های موفقی در این زمینه داشته است یا خیر از طرفی بهترین مشاوران برندینگ افرادی هستند که تجربه زیادی در این حوزه دارند. برای بررسی تجربه مشاور، می توانید به رزومه و سوابق کاری او مراجعه کنید.
تخصص کاری شما در اختیار مشاور برند باشد
اگر شما در حوزه خاصی فعالیت می کنید، بهتر است مشاوری را انتخاب کنید که در آن حوزه تخصص دارد. به عنوان مثال، اگر شما در حوزه پزشکی فعالیت می کنید، مشاوری را انتخاب کنید که در حوزه پزشکی تخصص داشته باشد و بتواند راه های مدیکال برندینگ و یا برندسازی پزشکی را برای شما مشاوره بدهد. بهترین مشاوران برندینگ افرادی هستند که تجربه زیادی در حوزه تخصصی دارند. برای بررسی تجربه مشاور، می توانید به رزومه و سوابق کاری او مراجعه کنید و با ایشان به صورت تلفنی یا حضوری ارتباط برقرار کنید.
رویکرد مشاور برندینگ
برای انتخاب بهترین مشاور برندینگ، باید با رویکرد مشاور آشنا شوید. برخی از مشاوران برندینگ از رویکردی که برای برندینگ شما دارند، متفاوت هستند. به عنوان مثال، برخی از مشاوران برندینگ بیشتر به ارائه راهکارهایی برای بهبود برند شما تمرکز می کنند، در حالی که برخی دیگر به شناخت و شناسایی ارزش ها و تعهدات شما در قبال مشتریان توجه می کنند.
قیمت مشاوره برندینگ
هزینه مشاوره برندینگ می تواند برای شما مهم باشد. در این زمینه بهتر است با چند مشاور برندینگ مختلف مشاوره کنید و قیمت ها را با هم مقایسه کنید.
بررسی مهارت های مشاور برندینگ
برای بررسی مهارت های یک مشاور برندینگ، می توانید به نمونه کارها و پروژه های قبلی او نگاه کنید. این کار به شما کمک می کند تا ببینید که آیا مشاور توانایی طراحی و پیاده سازی استراتژی برندینگ موفق را دارد یا خیر.
بررسی ارتباطات شما با مشاور برندینگ
برای انتخاب بهترین مشاور برندینگ، بهتر است با او ملاقات کنید و با او در مورد نیازهای خود صحبت کنید. بررسی ارتباطات و تعاملات شما با مشاور، نشان دهنده ی این است که آیا شما با او ارتباط خوبی دارید یا خیر.
بررسی تخصص مشاور برندینگ
برای بررسی تخصص مشاور برندینگ، می توانید به تخصص و تعداد پروژه هایی که در حوزه خاصی مانند برندینگ دیجیتال، برندینگ شرکتی و… دارد توجه کنید.
بررسی نظرات و بازخوردها با مشاور برندینگ
با بررسی نظرات و بازخوردهای قبلی مشتریان، می توانید از کیفیت کار و اعتبار مشاور برندینگ آگاه شوید.
مراحل انجام مشاوره برندینگ چیست؟
مشاوره برندینگ یک فرآیند جامع و پیچیده است که به منظور ساخت و توسعه برند مؤثر و قابل اعتماد برای یک سازمان انجام می شود. در ادامه، مراحل انجام مشاوره برندینگ را برای شما توضیح خواهیم داد:
تحلیل برند
در این مرحله، مشاور برندینگ با بررسی نام، لوگو، شناسنامه برند، ارزش ها، ویژگی ها و مزایای رقابتی برند، وضعیت فعلی برند را تحلیل می کند.
بررسی رقباب برند
در این مرحله، مشاور برندینگ با بررسی و مقایسه برند با رقبا، ویژگی ها و مزایای رقابتی برند را شناسایی می کند.
تعیین مخاطبان هدف برند
در این مرحله، مشاور برندینگ با شناسایی مخاطبان هدف برند، نیازها و خواسته های آن ها را بررسی کرده و سعی می کند برای جذب آن ها، استراتژی برندینگ مناسبی را تدوین کند.
تعیین استراتژی برندینگ
در این مرحله، مشاور برندینگ با توجه به مراحل قبلی، استراتژی برندینگ را تعیین می کند. این شامل ایجاد پوزیشنینگ، تعیین الگوی رنگ، طراحی لوگو و نام تجاری، و ارتباطات برند با مخاطبان هدف می شود.
توسعه برند
در این مرحله، مشاور برندینگ با استفاده از استراتژی برندینگ تعیین شده، نام تجاری، لوگو و دیگر عناصر برند را توسعه می دهد.